2013. február 17., vasárnap

Mesemondó a természet szolgálatában

Ezt a jó hírt külön bejegyzésben is meg kell veletek osztanom. Gyerekkorom óta rajongok a nemzeti parkokért, a zöld egyenruhás természetvédelmi őrökért, kócsagos jelvénnyel ellátott terepjárókért... És dafke csipkekesztyűs, vörösre lakkozott körmű, csillagos bakancsú gothlányság dacára is mindig érzek valami megilletődöttség félét, ha madarászként egy asztalnál üldögélhetek egy csomó "zöld emberrel". 

Idén pedig két fantasztikus lehetőséget is kaptam: április 21-én a Föld Napja alkalmából mesélhetek a Duna Ipoly Nemzeti Park rendezvényén Pál-völgyi-barlangban, valamint a Magyar Madártani Egyesület szívemnek olyan kedves 9. Helyi Csoportjával együtt madarásztábort tartunk a Fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban. A többiek madarat gyűrűznek, túrát vezetnek, én pedig a szervezők által javasolt madarak és mítoszok, mesék programot, meg kézműves programot tartok majd, madarat szedek és gyerekekre vigyázok. Jupijé. :)



(régi barátokkal középiskolásként, a 9. Helyi Csoport táborában. amivel hadonászok, az egy nagyon érdekes rövid furulya)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése