2011. június 17., péntek

dreamteam - első bevetés.

Vidám, színes esernyők a fejünk felett, pálmák, kerthelyiség. Cseppke barátnőm már messziről mosolyog, ahogy belépünk - jól kezdődik. Kapok egy színes, textil kabalamadarat (kifejezetten madaras meséléshez), és sorra érkeznek a többiek: barátaim, Juli, aki legalább 20 éve ismer (és ennek megfelelően általában igyekszik vigyázni rám), egy egyetemi évfolyamtársam, sőt az egyik madarásztáboros ismerősöm is... már érzem, hogy jó lesz ez. :)

egy enyhén borízű hang megszólal mögöttem. - Erre a ... mesehallgatásra jöttünk!
a pultnál ülő, ismeretlen férfitól származik, hát jó.

Csengéékkel szemrevételezzük a termet, megbeszéljük a részleteket, kapnak szerencse Kancsilt, Lassan beszivárog a közönség is, nincsenek épp nyolcvanan, mint a facebook ígérete szerint, még csak negyvenen se, de nagyon biztatóak, barátságosak.

- Nem izgulsz?
- Neeeeeeem.

És tényleg nem, nincs miért. Sikerül bekiabálnom a termet (! nekem !), mikrofon se kell. A világcsavargó Szilján meg már régi ismerősöm, sokadjára mondom el, mintha nem is én beszélnék, magától megy a mese: madárvédelemről, természetszeretetről, de gyűrűzésről, vonuláskutatásról is.

Utánam Viktor következik, dalokkal és mesével. Szokás szerint magabiztosan improvizál, másodszorra hallottam ezt a meséjét, már most kíváncsian várom, hogy milyen lesz, ha legközelebb hallom tőle, ahogy még tovább alakítja. De Isten és a naaaagy szikla története azt hiszem kedvenc lesz, az udvari bolondos dallal együtt.

Csenge mint vérprofi egy egészen rövid mesével rukkol elő, amit a spanyolországi útjáról hozott: de ahogy a mese is bizonyítja, néha kevés szó is elég, hogy az ember alapos hatást érjen el. de azért... MÉG!! :))

Összességében a bevetés sikeresnek mondható, nem csak a taps, de a mesélés után kapott mindenféle apróbb-nagyobb érdkelődések és elismerések miatt is, mert már akadt, aki szívesen közénk állna, Mesemanó meg elkérte a mesém, hogy tovább mondhassa... :)

úgyhogy SIKERÜLT.

és nagyon jól is éreztem benne magam. köszönjük az ApaCukának, TEDx-nek, Csengének, apának, anyának...

és következő akció hamarosan... talán nem is olyan soká... :)








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése