Műsoraim


Játékos természet:


Havi rendszerességű, kedvezményes ismeretterjesztő programcsomag óvodák és iskolák részére. Madaras óvodai foglalkozások a csoportszobában, természetismereti séta egy közeli parkban. 

Mesemondó előadások:

Sok gyereket megmozgató színpadi előadások könyvtárak, múzeumok, művelődési házak és oktatási intézmények részére.

"Jók voltak a mesék, köszi szépen! Ha legközelebb is lesz mesélés, viszem a lányomat! " 

Kleinheicz Csilla, 
2014 jan. 5., Tündérek és más apróságok a Tolkien születésnapon
Tündérszárnyon, madárszárnyon: Madarak, tündérek, manók, jóságosak, gonoszak, vidámak és szépségesek… Olyan mesék, versek, melyekben együtt repülhetünk ezekkel a varázslatos, mesebeli lényekkel, mint a tündérek, vagy valóságos, mégis álomszerű madarakkal. Olyan meséket, verseket gyűjtöttem össze egy csokorba, melyek valamiképpen kapcsolódnak a repülés témájához. Szó lesz képzelt és valóban létező lényekről, madárvédelemről: meséink szereplői körülöttünk élnek.
Ajánlott korosztály: nyolc éven felüliek, alsó tagozatosok

Madármesék: Mese és valóság a madárvilágról, egy-egy elhangzó népmesében hazánkban is élő madárfajok is szerepelnek, amelyeknek meghallgathatjuk a hangjukat, beszélgethetünk róla, hogy mi a mese, mi a valóság. Lát-e a bagoly nappal? Miért féltek régen az emberek a gyöngybagolytól, kuviktól? Hogyan tanultak énekelni a madarak? Miért színes a tengelic tolla? Mulatságos vagy elgondolkoztató mesék arról, hogyan próbálta az ember magyarázni a számára ismeretlen dolgokat, és mi a valóság. 
Ajánlott korosztály: általános iskola alsó tagozat

Miért csíp a szúnyog?:  Vidám, interaktív, beszélgetős műsor a legkisebbeknek. Ehhez a műsorhoz természetközeli népmeséket gyűjtöttem össze esőről, napsütésről, állatokról.  Nagyon fontosnak tartom, hogy a természet, állatok szeretetét minél kisebb korban megtanulják a gyerekek. A meséket végig kézjelekkel, velem együtt végezhető játékokkal kísérem, eljátszhatunk a kezünkkel madarakat, kecskét, virágot, jégesőt meg szivárványt is.  
Ajánlott korosztály: óvoda középső és nagycsoport, valamint általános iskola alsó tagozat. 

Téli mesék (mesék decemberre, Mikulásra, Karácsonyra) Vajon a manók is szeretnek ajándékot kapni? Hogyan segített a barátain a bátor tengelice, amikor nem akart véget érni a tél? Mi hogy tudjuk segíteni a madarainkat a valóságban, amikor tél van? Tudtátok, hogy az Északi Fény is szánon jár, nem csak a Télapó? Ezekről, és más hasonlóan izgalmas dolgokról is hallhattok, ha megnézitek, mit rejt a mesezsák! (norvég, német és román mesék)
Ajánlott korosztály: óvodai nagycsoport, valamint általános iskola alsó tagozat.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése